REIVINDIQUEM UNA NOVA REPÚBLICA AMB DRETS LINGÜÍSTICS GARANTITS

Aquest 22 d’abril organitzarem un gran concert davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per reivindicar la desconnexió del model lingüístic espanyol i la connexió a la nova república catalana.

Volem escenificar la connexió amb un nou model lingüístic català i denunciar, així, el fet que, dins l’Estat espanyol, els catalanoparlants no tenim garantits els nostres drets lingüístics. Volem un model lingüístic català que sumi drets i que aquests drets siguin extensibles a tothom i a tot el territori lingüístic.

L’acció, a més, servirà per exhibir el compromís de la Plataforma per la Llengua amb la construcció d’una República Catalana que ha de ser lingüísticament inclusiva. A pocs mesos del referèndum que ha de permetre que la ciutadania de Catalunya voti lliurement el seu futur polític, volem deixar clar que el gran objectiu per al nou estat serà que el català faci d’eix vertebrador i de nexe entre les més de 300 llengües que es parlen al nostre país i que signifiquen una gran riquesa cultural i lingüística, un fet que l’Estat espanyol mai ha valorat i sempre ha intentat minimitzar.

Acollida i integració

Per tot plegat, comptem amb un gran nombre de persones d’orígens molt diversos, que faran palès que els nouvinguts són acollits a Catalunya amb plena naturalitat i respecte cap a les seves llengües d’origen.

En aquest sentit, la capçalera de l’acte estarà formada per membres de les entitats de persones d’origen nouvingut que col·laboren en l’esdeveniment i que, a més, seran qui realitzaran l’acció simbòlica de desconnectar i connectar els nous drets lingüístics.

Parades de menjar i barra de bar

A més, aquestes entitats de nouvinguts tindran parades al Passeig Lluís Companys on serviran menjar del seu país i que serviran també per difondre les activitats culturals que realitzen a l’associació i per dinamitzar la seva cultura d’origen.

Per complementar aquest tast, hi haurà una barra de bar a preus populars.